Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

İnsanların kalın olarak bulunmuş olduğu binalarda yeterli sayıda ivedili çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir nöbetyerinde müstacel bir durumda çkızılışanlamış olurın yahut binada mevcut diğer personelin kolay çıkışını sağlayıcı minimum iki ivedi çıkış bapsı bulunmalıdır.

Yangın bapları özel tesisat gerektirir Yangın kapısına ağırlıklan donanımlar da yangına dayanıklı olmalıdır.

Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı salık ederiz. 

l Yaman sızıntısını önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlar.

Bir özge şart ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası ilkin başlamak üzere kullanım amacına ve kullanan isim nüshasına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birbir hayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı nöbet otomasyon sistemlerine elverişli aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapıları camlı olur.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma aksiyonlemleri seri bir şekilde gestaltlabilir.

Emniyet: Müstacel çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Ivedi durumlarda kapıların her an bulutsuz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

1 mm veya elan kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına göre çok henüz hayır ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabilinden fiyatı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu yangın kapısı şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den saksılamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this wiki page